Straat wordt moestuin in Alhambrawijk

© brusselnieuws.be
13/06/2014

Volgende lente krijgt de Alhambrawijk -bekend van de straatprostitutie - een collectieve moestuin. De moestuin zal een stukje straat inpalmen in de buurt achter café Flamingo. De buurtgroenten zullen er pal achter een afwerkhotel voor de prostituees groeien.

Heel wat Brusselse wijken hebben al een collectieve moestuin en binnenkort komt er ook een aan het kruispunt van de Spaarstraat met de Sint-Jan Nepomucenusstraat. "De brandweer heeft toestemming gegeven en ook schepen van Groene Ruimten Ahmed El Ktibi (PS) is akkoord", zegt Jan Leerman van het wijkcomité Alhambra. "Over enkele weken moet het schepencollege die beslissing nog valideren maar dat is slechts een formaliteit."

Volgende maand zou de opbouw van de moestuin al kunnen beginnen. "Maar het ideale zaaiseizoen is ondertussen voorbij, dus stellen we het uit tot de lente van volgend jaar. We hoopten eigenlijk vorige maand te beginnen maar de administratieve toestemming duurde langer dan verwacht."

Straat wordt moestuin
Opmerkelijk is dat de moestuin niet op een pleintje komt, maar op straat, op een plek waar doorgaand verkeer nu al onmogelijk is door een van de betonblokken die autobestuurders op zoek naar prostituees uit de wijk moeten houden. Die prostituees zullen vanuit de ramen van het afwerkhotel Studio Europe uitkijken op de groentetuin.

Het wijkcomité hoopt dat de moestuin de buurtbewoners dichter bij elkaar kan brengen. "De interesse is groot", aldus nog Leerman. "We zijn ervan overtuigd dat veel mensen zullen participeren en dat de tuin goed onderhouden zal worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni