Vzw Straatverplegers roept Brusselaars op om een nachtje buiten te slapen

Straatverplegers roepen Brusselaars op om nachtje buiten te slapen

ADD
© BRUZZ
30/11/2021

De vzw Straatverplegers roept de Brusselaars met de campagne Malsjäns op om een nachtje buiten te slapen, om zich te verplaatsen in dak- en thuislozen. De organisatie wil zo een nieuwe aanzet geven om een einde te maken aan dakloosheid.

Met de winter in aantocht wil vzw Straatverplegers Brusselaars sensibiliseren over de daklozenproblematiek. Dat doet ze met de Malsjäns-campagne. "We dagen de Brusselaars uit om mee te doen aan de eerste Brussels Sleep Out @Home," klinkt het. Die vindt plaats tijdens de nacht van 17 op 18 december.

“In totaal zijn er in Brussel meer dan 5.000 dak- en thuislozen. De meeste van hen verblijven ’s nachts in noodopvang of hebben een plek om de nacht door te brengen, maar 700 van hen spenderen de nacht effectief op straat,” klinkt het bij communicatieverantwoordelijke Koen Van den Broeck. "Die mensen hebben structurele hulp nodig."

De bedoeling was oorspronkelijk om deze actie op één centrale plek te houden, "maar de coronacrisis heeft daar anders over beslist," aldus Van den Broeck. "De bedoeling is nu dat mensen voor één nacht niet in hun eigen bed, maar op hun terras of in hun tuin de nacht doorbrengen. Zo willen we dat mensen stilstaan bij de clichématige manier waarop we naar dakloze mensen kijken en hoe we op een structurele manier het probleem kunnen oplossen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni