Dakloos in Brussel

Straatverplegers vzw lanceert crowdfunding voor 100 extra straatrondes

KVDP
© Belga - BRUZZ
04/05/2020

Hulporganisatie Straatverplegers vzw heeft sinds de uitbraak van de coronacrisis haar aanwezigheid in de straten van Brussel verdriedubbeld. Om de kosten van nog eens 100 extra straatrondes op te vangen, lanceert Straatverplegers vzw een crowdfundingactie.

De dakloze mensen worden rechtstreeks getroffen, want de coronamaatregelen zorgden ervoor dat sociale restaurants, voedselbedelingen en medische en sanitaire diensten plots veel minder of zelfs niet meer beschikbaar werden. Voor de hulpverleners van Straatverplegers vzw betekende een en ander dat hun aanwezigheid in de straat nog belangrijker werd.

"Straatverplegers reorganiseerde zich zodanig dat ze veel meer mensen dan normaal kon gaan zien op straat en ook kan instaan voor preventiewerk rond COVID-19. Ook nieuw voor de organisatie is de verdeling van voedsel", meldt de daklozenorganisatie.

Brusselse straatploeg verdubbeld

Tussen 18 maart en 22 april voerden de straatverplegers 85 rondes uit in Brussel. Tijdens die rondes hadden de hulpverleners maar liefst 635 ontmoetingen waarbij zorgen werden toegediend, preventie-advies gegeven of mensen begeleid naar een of andere hulpdienst. De organisatie verdeelde ook al honderden flesjes desinfecterende gel. "We hebben onze straatploeg in Brussel uitgebreid van zes collega's naar twaalf", gaat communicatiemedewerker Koen Van den Broeck verder.

Om nog eens "100 rondes tegen COVID-19" te kunnen financieren, lanceert Straatverplegers vzw een crowdfundingactie via het platform Gingo. De organisatie schat de negatieve impact van de coronacrisis op haar begroting op minstens 20.000 euro. Een ronde van een halve dag met twee medewerkers kost 150 euro en dan zijn de kosten van verzorgingsmateriaal of voedsel niet meegerekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , straatverplegers , vzw Straatverplegers , daklozen , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni