Café Monk: Fran en haar kinderen eten spaghetti.

| Archieffoto.

Strengere voorwaarde voor sociale toeslag kinderbijslag in Brussel

© Belga
03/11/2023

Brusselse gezinnen met een totaal kadastraal inkomen (KI) van meer dan 2.000 euro zullen in de toekomst geen recht meer hebben op een sociale toeslag in de kinderbijslag. Met die aangescherpte voorwaarde wil de Brusselse regering de toegang tot de sociale toeslagen voorbehouden "aan de gezinnen die de toeslagen het meest nodig hebben". Dat meldt Iriscare vrijdag.

Bovenop de basiskinderbijslag hebben sommige gezinnen recht op sociale toeslagen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo hebben bijvoorbeeld gezinnen die onder een bepaald belastbaar jaarinkomen blijven recht op de extra ondersteuning van de sociale toeslag.

Om ervoor te zorgen dat de sociale toeslagen "beter gericht worden op de gezinnen die ze het meest nodig hebben", wordt sinds 1 november ook rekening gehouden met het kadastraal inkomen van de gezinnen.

"Om ons stelsel van kinderbijslag rechtvaardiger te maken, zal het recht op sociale toeslagen op de kinderbijslag in het Brussels gewest afgeschaft worden voor gezinnen die een kadastraal inkomen hebben van meer dan 2.000 euro, alle eigendommen samengeteld", legt Brussels minister van Financiën en Begroting Sven Gatz (Open VLD) uit.

"De kinderbijslag helpt bij de strijd tegen kinderarmoede. Door onze gegevens te verfijnen, kunnen we de gezinnen die het meeste hulp nodig hebben, beter helpen," vult minister Bernard Clerfayt (Défi), bevoegd voor Kinderbijslag, aan. Hoeveel Brusselse gezinnen precies getroffen zouden worden door de maatregel is onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , kinderbijslag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni