Stripmakers schrijven open brief over ‘gebrek aan visie’ bij stripmuseum

© Daniel Fouss - Belgian Comics Art Museum
| 1996: François Schuiten, geïnterviewd in het Stripmuseum.

In een open brief vragen een vijftigtal stripauteurs en uitgeverijen een ambitieuzer en transparanter beleid voor het stripmuseum. De ondertekenaars maken zich zorgen over het gebrek aan transparantie bij de aanstelling van nieuwe directrice Isabelle Debekker en vinden dat het museum “hun kernmissie uit het oog is verloren”.

Eerder deze maand berichtte BRUZZ al over de bezorgdheid bij auteurs en intern in het museum over de aanstelling van de nieuwe directrice. Debekker was voordien secretaris-generaal in het museum, wat niet naar de zin is van de auteurs.

"Wij hadden gehoopt dat de vacature naar een buitenstaander zou gaan", zei striptekenaar François Schuiten toen. Volgens hem en vele collega's ontbreekt er een echte visie binnen de werking van het museum. "Dit is nochtans belangrijk, zeker gelet op de onzekere toekomst van vele jonge striptekenaars."

Volgens de ondertekenaars zijn er meer ervaren en legitieme kandidaten opzij geschoven “ten voordele van een intern personeelslid”. Ook over de familiale banden tussen Debekker en de uitbater van het restaurant zijn er al intern vragen gerezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?