Studentendienst Brik organiseert eerste 'nachtblok'

KVDP
© BRUZZ
08/01/2020

In de nacht van 13 op 14 januari organiseert de Brusselse studentendienst Brik 'Night at the Study Spaces'. Studenten zullen dan van 21 tot 9 uur kunnen studeren in het Open Huis van Brik. "We willen zien of hier vraag naar is."

Nieuw zijn de Study Spaces van Brik niet. Dit jaar zijn er opnieuw bijna dertig plekken, waaronder Bozar, waar studenten terecht kunnen om overdag te studeren. In het Open Huis van Brik vlakbij de Kruidtuin zal dat voor één keer ook 's nachts kunnen.

Dan organiseert Brik 'Night at the Study Spaces.' Van maandagavond (21 uur) tot dinsdagochtend (9 uur) zal er plaats zijn voor twintig studenten. "Studenten hebben ons al meermaals gevraagd of het niet mogelijk is om 's avonds of 's nachts te studeren in de Study Spaces", vertelt Marieke Naessens van Brik. "Dit is een test om te zien of hier effectief vraag naar is."

Brik zorgt die nacht voor een maximaal 'studeercomfort'. Zo voorziet Brik enkele bedjes voor de studenten die aan een powernap toe zijn en er zullen ook snacks zijn. "We organiseren ook elk uur een activiteit voor de studenten", vervolgt Naessens. "Dat kan gaan van yoga tot een nachtwandeling, activiteiten die studenten energie geven om verder te studeren."

Studenten die erbij willen zijn kunnen zich aanmelden via de website van Brik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Study Spaces , Brik , blokperiode , studenten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni