Studenten kunnen tijdens examenperiode gaan blokken in Bozar

© Yannick Sas
| De Study Space in Bozar, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten, zal plaats bieden aan 80 studenten en komt er dankzij weKONEKT.brussels, het samenwerkingsverband van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles.

De Brusselse studentendienst Brik opent vanaf 16 december tot en met 31 januari opnieuw bijna 30 Study Spaces waar de studenten samen in groep kunnen blokken. Tijdens deze wintereditie zal dat ook in kunstencentrum Bozar kunnen.

De Study Space in Bozar, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten, zal plaats bieden aan 80 studenten en komt er dankzij weKONEKT.brussels, het samenwerkingsverband van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles om de banden met de stad te versterken.

Op de VUB-campus Etterbeek zal de gloednieuwe cultuurpool Pilar eveneens plaats bieden aan 120 blokkende jongeren. Daarnaast zijn er nog 27 locaties verspreid over Brussel waar de studenten in groep zich over hun boeken kunnen buigen. Sommigen zijn ook open in het weekend.

Online aanmeldingssysteem

Brik blijft inzetten op de Study Spaces, omdat ze merken dat jongeren graag samen studeren vanwege de sociale controle, het groepsgevoel of het samen pauze nemen. In de studeerruimtes is daarom een relaxruimte geïnstalleerd met koffie en thee.

Om ervoor te zorgen dat studenten niet voor niets naar één van de Study Spaces afzakken, werkt Brik deze editie voor het eerst met een online aanmeldingssysteem waarop het aantal beschikbare plaatsen live raadplegen te is. Al is dit wel niet voor alle blokruimtes het geval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?