Tag voor Ibrahima aan politiecommissariaat Brussel-Noord

EDB
© BRUZZ
12/01/2021

Tegenover het politiecommissariaat van politiezone Brussel-Noord werd afgelopen nacht een tag aangebracht voor de zaterdag overleden Ibrahima. De makers van de tag werden gevat. Ze zullen door het parket worden opgeroepen voor verhoor.

“Justice pour Ibrahima” staat er te lezen op de muur in de tunnel tegenover het commissariaat in de Brabantstraat. De tag werd tijdens de nacht van maandag op dinsdag aangebracht, weet Audrey Dereymaeker, woordvoerster van politiezone Brussel-Noord.

“Het was het enige incident. Voor de rest is de nacht rustig verlopen,” aldus Dereymaeker. “De twee personen die de tag aanbrachten, werden door de camera’s gefilmd. We hebben ze gevonden en ze werden even bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. Nu zijn ze opnieuw vrij. Na instructies van het parket zullen ze worden opgeroepen voor verhoor.”

Eén van de makers is meerderjarig, de andere is nog net minderjarig.

Ibrahima, een jongen van 23, stierf zaterdag na een politie-interventie aan het Noordstation. De jongeman werd na zijn arrestatie onwel in het politiecommissariaat en overleed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , justice pour ibrahima , ibrahima , audrey dereymaeker , Politiezone Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni