Taxi-app Pick Me Up vanaf januari ook in Brussel

De Brusselse taxioorlog belooft volgend jaar nog spannender te worden met de komst van alweer een nieuwe speler: de app Pick Me Up. Die werkt met bestaande taxibedrijven en werpt zich zo op als een legaal alternatief voor Uber.

Pick Me Up is bedacht door drie jonge twintigers uit Vlaanderen. De app is onlangs gelanceerd in Gent en Antwerpen. In januari zou Brussel moeten volgen. 

De app werkt min of meer zoals die van Uber. "Met de app kan je zien waar de dichtstbijzijnde taxi zich bevindt, al dan niet met de beste beoordeling", zegt Olivier De Clerck van Pick Me Up. "Eens eens taxi besteld, krijg je gegevens over het voertuig en de chauffeur die je komt oppikken. De app vertelt ook hoeveel minuten je nog moet wachten."

Het verschil met het omstreden Uber zit hem in de chauffeurs. Pick Me Up werkt samen met bestaande lokale chauffeurs en taxibedrijven. Volgens het bedrijf is het gebruik van Pick Me Up dan ook volledig legaal. Uber werkt met particuliere chauffeurs die in bijberoep een centje willen bijverdienen, maar controleert zelf niet of die wel hun belastingen betalen.

Taxi Verts, een van de twee grote taxibedrijven in Brussel, lanceerde dit jaar zelf al een app genaamd eCab om zich te wapenen tegen de komst van Uber. 

Nog voor Uber in de lente in Brussel opdook, was er ook al Djump. Die door Brusselaars bedachte applicatie brengt mensen die willen carpoolen bij elkaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?