Contacttracers helpen de besmettingen met het coronavirus in kaart te brengen in het callcenter in Diegem

Terreur in Brussel en oorlog Israël-Hamas hebben impact op oproepen bij Tele-Onthaal

© Belga
31/10/2023

In oktober was de impact van recente, belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen het gespreksthema van zowat honderd gesprekken bij Tele-Onthaal. Zo riepen de terreuraanslag in Brussel en het voortdurende conflict tussen Israël en Hamas diepgaande emoties en bezorgdheid op bij bellers en chatters. Dat meldt Tele-Onthaal dinsdag.

Tele-Onthaal voert dagelijks gemiddeld ongeveer 270 gesprekken. De recente terreuraanslag in Brussel heeft bij velen gevoelens van angst en onzekerheid opgeroepen, merkte de hulplijn. Sommigen hadden flashbacks naar de aanslagen van 2016. De onrust die oproepers toen beleefden, werd opnieuw getriggerd door deze terreurdaad.

Ook het conflict in Israël en Palestina laat oproepers niet onberoerd. "De angst voor een mogelijke derde wereldoorlog is voor sommige oproepers niet langer een ver-van-mijn-bedshow. Oproepers uiten hun diepe ongerustheid en vrees voor een escalatie van conflicten op mondiaal niveau," legt Tele-Onthaal uit. "Sommigen vragen zich af of de wereld op het punt staat in een grootschalige oorlog te storten, en deze gedachten brengen angstige gevoelens teweeg."

'Behoefte aan kritisch nadenken'

Tegelijkertijd wekt de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas diepe bezorgdheid op over onrechtvaardigheid, machteloosheid en onschuldig leed. "Sommige oproepers hebben behoefte aan kritisch nadenken over deze wereldproblemen. Veel mensen vragen zich af waarom dergelijke gebeurtenissen blijven plaatsvinden en voelen moedeloosheid en onrechtvaardigheid," aldus Tele-Onthaal.

Mensen die met vragen zitten, kunnen Tele-Onthaal contacteren op het nummer 106 (24/7) en chatten kan via tele-onthaal.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni