Terreurdreigingsniveau in ons land voortaan terug te vinden op website OCAD

© PhotoNews
| Militaire patrouille omwille van terreurdreiging (Archiefbeeld).

In het kader van transparantie en open communicatie heeft het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse, kortweg OCAD, zijn nieuwe website gelanceerd, ocad.belgium.be. Hiermee zal het OCAD op een directe manier communiceren met het grote publiek in vier talen. Zeker in tijden van crisis zal de website haar nut bewijzen. Burgers kunnen er te allen tijde het actuele dreigingsniveau raadplegen. De website zal ook bijdragen aan de bekendheid van de dienst en men zal er 'duidingsstukken' over de werking van het OCAD kunnen lezen.

Het OCAD zegt hiermee uitvoering te geven "aan de doelstellingen in het regeerakkoord om onze burgers helder te informeren over het dreigingsniveau in ons land en te laten meevolgen hoe onze diensten de dreiging aanpakken."

De ministers van Justitie Van Quickenborne (Open Vld) en Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verwelkomden vrijdag de website van OCAD. "In de strijd tegen terrorisme, extremisme en radicalisering hebben we een weerbare overheid én weerbare burgers nodig", zegt minister Vincent Van Quickenborne. "Met deze website geven we zoveel mogelijk transparantie aan de burgers over het dreigingsniveau, maar ook over bepaalde strategische analyses. En goed geïnformeerde burgers zijn weerbare burgers."

"We willen de burgers goed informeren", voegt minister Annemies Verlinden eraan toe. "Zo hopen we dat ze tekenen van extremisme ook sneller opmerken en melden aan de politie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?