Tien gewonden bij brand in Kuregems flatgebouw

© Saskia Vanderstichele

Bij een brand in een flatgebouw op het Albert I-square in Anderlecht zijn in de nacht van donderdag op vrijdag tien personen lichtgewond geraakt. Uiteindelijk moesten slechts twee bewoners overgebracht worden naar het ziekenhuis. Voor de interventie werden 54 brandweermannen ingezet.

Het vuur brak rond 23.40 uur uit op de negende verdieping van het flatgebouw. Bij aankomst van de brandweer was er al een aanzienlijke rookontwikkeling op de negende en tiende verdieping en stonden verschillende bewoners op de balkons van hun appartementen.

Grootschalige evacuatie

De brandweer evacueerde een tiental mensen met de luchtladder vanop hun balkon en bracht een dertigtal anderen in veiligheid via de binnenzijde van het gebouw. Enkele van hen kregen daarbij een luchtmasker dat was aangesloten op de perslucht van een brandweerman.

Acht bewoners raakten bevangen door de rook en werden ter plekke onderzocht door een mugarts. Twee van hen moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis, terwijl ook twee brandweerlui lichte verwondingen opliepen.

54 brandweermensen

Het vuur was snel onder controle, maar de getroffen flat is wel minstens tijdelijk onbewoonbaar. Dat geldt ook voor twee andere flats die ernstige rookschade hebben opgelopen. In hun zoektocht naar eventuele slachtoffers moesten de brandweerlui ook vier deuren inbeuken.

Voor de interventie werden 54 brandweermensen ingezet. "Dat is toch aanzienlijk voor een interventie in Brussel", zegt woordvoerder Walter Derieuw. De oorzaak van de brand was accidenteel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?