Tiende vaccinatiecentrum geopend in Militair Hospitaal Neder-Over-Heembeek

3 mei 2021: opening van het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek 3 mei 2021: opening van het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal Koningin Astrijd in Neder-Over-Heembeek
© Belgaimage
| Het vaccinatiecentrum Militair Hospitaal is goed voor een begincapaciteit van ongeveer 5.000 dosissen per week in de maand mei.
© Belgaimage
| Het vaccinatiecentrum Militair Hospitaal is goed voor een begincapaciteit van ongeveer 5.000 dosissen per week in de maand mei.

In het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek is maandag het tiende en laatste vaccinatiecentrum in het Brussels gewest geopend. Het voormalige bloedtransfusiecentrum van het Militair Hospitaal werd omgevormd tot een volwaardig vaccinatiecentrum en zal gerund worden door het medisch en logistiek personeel van Defensie.

Het vaccinatiecentrum Militair Hospitaal is goed voor een begincapaciteit van ongeveer 5.000 dosissen per week in de maand mei. Het zal vijf dagen per week open zijn, van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 17 uur.

Ook vaccinatie van gevangenen en cipiers

Defensie zal zich in het nieuwe vaccinatiepunt naast de gewone bevolking nog richten op twee specifieke doelgroepen. Het neemt de taak op zich om de cipiers van de gevangenissen en de gedetineerden van 65 en ouder en met onderliggende aandoeningen in te enten. Daarnaast richt het zich ook specifiek op de vaccinatie van expats.

"In de eerste plaats diende het Militair Hospitaal als steun voor de overbelaste hulpdiensten, daarna als logistiek knooppunt voor het Brussels Gewest. Nu vervult het Militair Hospitaal zijn rol in de vaccinatiecampagne voor de Brusselse bevolking," zegt Defensieminister Ludivine Dedonder (PS).

Alle informatie over de Brusselse vaccinatiecentra is terug te vinden op de website coronavirus.brussels.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?