Het Covid-19 test- en vaccinatiecentrum in Pacheco

| Het Covid-19 test- en vaccinatiecentrum in Pacheco.

Laatste Brusselse vaccinatiecentrum Pacheco sluit de deuren

© Belga
17/03/2023

Het Brusselse vaccinatiecentrum Pacheco zal deze vrijdag om 17 uur na iets meer dan twee jaar definitief de deuren sluiten. Dat laat de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vrijdag weten. De sluiting is de laatste stap in het plan om de massavaccinatiecentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest af te bouwen.

De beslissing maakt deel uit van de aangepaste vaccinatiestrategie van de GGC. Wegens de gunstige epidemiologische situatie is "de instandhouding van een grootschalig vaccinatiedispositief" niet langer nodig en voldoet het vaccinatieaanbod van de eerstelijnszorg, klinkt het.

Op 2 februari 2021 opende het vaccinatiecentrum aan de Pachecolaan, het was het eerste centrum in België. De naburige Kliniek Sint-Jan zorgde voor het beheer en de dagelijkse organisatie van het centrum. "We sluiten dit centrum met een voldaan gevoel", zegt Nathalie Noël, leidend ambtenaar van de GGC.

Ondertussen kunnen inwoners van Brussel zich nog op verschillende plaatsen laten vaccineren tegen het coronavirus, bij huisartsen, apothekers, medische huizen en medische centra.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni