Tientallen duiven vergiftigd in Elsene

© Yves Rouyet

Voor de tweede keer in 15 dagen tijd werden er tientallen dode duiven aangetroffen op het Fernand Cocqplein. Volgens schepen van Dierenwelzijn Yves Rouyet (Ecolo) is dat te wijten aan opzettelijke vergiftiging: “Een choquerende scène” schrijft de schepen op zijn Facebookpagina.

Ditmaal werden er 14 dode duiven, 55 stervende duiven en 12 duiven die er minder erg aan toe waren aangetroffen. De nog levende duiven werden naar de dierenarts gebracht of in de zorg gelaten van Protection des Oiseaux, een organisatie voor vogelbescherming, voor verdere verzorging.

“Deze vergiftiging is niet enkel wreed, maar ook extreem gevaarlijk voor andere dieren,” schrijft Rouyet op zijn Facebookpagina, “het is bovendien ook nog eens contra-productief want de duivenpopulatie op het plein vult zich zeer snel weer aan”.

Er is een proces-verbaal opgesteld door de politie en een onderzoek gestart naar de schuldige. Volgens Rouyet zal de gemeente binnenkort een sterilisatie campagne voor de duiven starten met granen die een contraceptieve bevatten, “met respect voor het dierenwelzijn”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?