20 maart 2020: Brusselse ziekenhuizen bereiden zich voor op het piekmoment van patiënten, geïnfecteerd met het coronavirus. Op deze foto het UZ Brussel in Jette

Tijdelijk geen bezoek meer toegelaten in UZ Brussel

© Belga
02/11/2020

In het UZ Brussel in Jette is beslist om tijdelijk geen bezoek meer toe te laten vanaf vandaag, maandag 2 november. De druk op het ziekenhuis is te groot geworden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen. Intussen liggen er al 118 Covid-19 patiënten in het UZ Brussel.

Een gehospitaliseerd familielid of vriend bezoeken is vanaf vandaag niet meer mogelijk in het UZ Brussel. Het verbod op bezoek is tijdelijk, maar wanneer het afloopt is nog niet bekend. Daarvoor moeten het aantal coronabesmettingen en de druk op het ziekenhuis eerst dalen.

Op het bezoekverbod gelden wel nog een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in een palliatieve context.

In het UZ Brussel worden maandagmorgen 118 COVID-19-patiënten verzorgd. Daarvan liggen 30 patiënten op de afdeling intensieve zorgen en worden negentien patiënten invasief beademd. Op de medium care eenheid worden vijf patiënten verzorgd. In de afgelopen 24 uur werden acht nieuwe patiënten opgenomen en konden drie patiënten het ziekenhuis verlaten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving, UZ Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni