Tijdelijk parkje op hoek Leopoldstraat en Wolvengracht

© LV
Het terrein op de hoek van de Leopoldstraat en de Wolvengracht, vlakbij het Muntplein, ligt al jaren braak. In afwachting van een definitief project wordt er in september een minipark aangelegd. Het zogenaamd pocket park wordt gefinancierd door Vlaanderen en aangelegd en onderhouden door de Stad Brussel.

Het braakliggend terrein op de hoek van de Leopoldstraat en de Wolvengracht is eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. Het zou gebruikt worden voor de uitbreiding van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren maar dat plan is ondertussen afgevoerd. Het is nog even wachten op een nieuw project voor het terrein. Café Dada - uiterst rechts in beeld - moest wijken voor het project.

In afwachting van een nieuw plan komt er nu een pocket park. Dat laten Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (SP.A) en zijn cultuurcollega Joke Schauvliege (CD&V) weten in een persbericht. "Toen duidelijk werd dat de geplande uitbreiding van deBuren niet kon doorgaan, beslisten we om in afwachting van een nieuwe bestemming de hoek een tijdelijke en publieke functie te geven. Dat moet de heropleving van de buurt rond het vernieuwde Muntplein en pas gerenoveerde Martelaarsplein versterken."

De Vlaamse Gemeenschap bekostigt het tijdelijke parkje. De Stad Brussel zal instaan voor de aanleg en het onderhoud. De plannen werden uitgewerkt in samenwerking met schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) en schepen van Groene Ruimten Ahmed El Ktibi (PS). "Met het pocket park wordt een stuk onbenutte ruimte opnieuw toegankelijk gemaakt en omgevormd tot een plek waar je even tot rust kan komen en waar ook kinderen zullen kunnen spelen. Het project is een mooi voorbeeld van stedelijke acupunctuur."

Vorige week had schepen Ampe ook al laten weten dat heel wat voetpaden in de buurt een beurt krijgen. Enkele straten krijgen ook een nieuwe asfaltlaag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?