Tijdelijke opvang voor transmigranten verlengd

© PhotoNews
| Transmigranten in het Maximiliaanpark.

Het Gewest verlengt de tijdelijke opvang voor migranten uit het Maximiliaanpark. Die konden sinds begin juli terecht bij Samusocial. Die opvang kreeg kritiek omdat ze net begon wanneer de Tour de France in Brussel passeerde.

Begin juli, op enkele dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk in Brussel, werd het Maximiliaanpark ontruimd. De ontruiming en de timing zette kwaad bloed bij vluchtelingenorganisaties. Migratieminister Maggie De Block (Open VLD) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verdedigden zich en ontkenden dat de Ronde iets met de ontruiming te maken had.

De honderd migranten uit het park konden tijdelijk opvang krijgen in lokalen van Samusocial. Die tijdelijke opvang is nu verlengd tot eind augustus, meldt de Franstalige omroep RTBF.

Samusocial laat weten dat de tijdelijke opvang "niet volledig beantwoordt aan de reële noden van de migranten". De hulporganisatie wil een 'structurele' oplossing in samenwerking met de organisaties die met de migranten werken in het park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?