TikTok'ers kunnen zich weer uitleven in museum aan Anspachlaan

In het Anspach Shoppingcenter op de gelijknamige Anspachlaan is zaterdag het TikTok- en Instagrammuseum ‘Smile Safari’ opengegaan. De pop-up social media kunstgalerij was eerder al te bewonderen op de site van Thurn & Taxis, maar voor de tweede editie was de organisatie op zoek naar een meer centrale locatie. Dat moet de bezoekersaantallen nog meer de hoogte injagen.

Met 25.000 bezoekers in twee maanden tijd, was ‘Smile Safari’ vorige zomer een enorm succes. Het museum bestaat uit kamers met verschillende decors die door de TikTok- en Instagramgekke bezoekers gebruikt kunnen worden als achtergrond bij het opnemen van video’s voor de gekende apps. En die variëren van de kluis van een bank, tot een gordijn aan vallende snoepjes en psychedelische draaikolken in alle mogelijke kleuren.

Daarnaast zijn er nog tal van optische illusies die van ‘Smile Safari’ een waar ‘belevingsparcours’ maken. Het idee achter de tentoonstelling is dan ook dat de mensen tijdens hun bezoek zelf de kunstwerken vormen.

“Onze bezoekers poseren, dansen en amuseren zich te pletter. En niet onbelangrijk, ze gaan naar huis met een smartphone vol toffe content waarmee ze hun social feeds een hele tijd kunnen vullen,” zegt creatief directeur Hannes Coudenys.

'Ideaal om inspiratie op te doen'

Verschillende TikTok- en Instagramfenomenen kwamen al een kijkje nemen op de nieuwe site. Jonathan Medart, een TikTok’er met 270.000 volgers, kon na afloop van zijn bezoek met zijn vreugde geen blijf. “Ik heb hier zo intens staan dansen voor TikTok-filmpjes dat ik een week niet meer naar de fitness moet.”

Ook Maud Van der Vorst, die kan rekenen op de aandacht van 450.000 mensen, vindt het museum een bezoek meer dan waard. “De decors zijn allemaal super kleurrijk. Ideaal voor het maken van TikTok-filmpjes en foto’s. Hier krijg ik veel inspiratie.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?