Toeristische sector krijgt gezondheidslabel

© Ivan Put

Visit.brussels en het Brussels Gewest slaan de handen in elkaar voor een nieuw ‘Brussels Health Safety Label’ om de toeristische sector te ondersteunen. Het label moet aan bezoekers van de stad duidelijk maken dat ze met een gerust hart kunnen gebruik maken van de toeristische infrastructuur van de stad.

“De toeristische sector in Brussel is zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom ondersteunen we deze sector met maatregelen om van Brussel opnieuw een bruisende stad te maken," aldus minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor de promotie van Brussel Sven Gatz (Open Vld). "Met de toekenning van een gezondheidslabel, dat zekerheid geeft over de kwaliteit en de veiligheid van onze toeristische infrastructuur, creëerden we een slim middel om elkeen zorgeloos te laten genieten van de plaatsen die zo bepalend zijn voor onze stad."

Het label kwam er in samenwerking van de verschillende federaties en partners van de toeristische sector en zal worden bijgestuurd volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

“Brusselaars en toeristen moeten weten dat ze in veilige omstandigheden gebruik kunnen maken van de Brusselse infrastructuur,” aldus minister-president Rudi Vervoort (PS), “De invoering van een gratis en gewaarborgd label moet daarbij helpen”.

Men kan het label gratis aanvragen via de website van visit.brussels. Vervolgens zullen de gecertificeerde attracties of zaken onderworpen worden aan willekeurige controles om te verzekeren dat de juiste veiligheidsregels nog steeds worden gerespecteerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?