| Heidi De Pauw, algemeen directeur van Child Focus, in een eerder interview bij BRUZZ: "Emotionele reacties zijn normaal voor een samenwerking, maar het debat moet verder gaan en nuance bieden."

Topvrouw Child Focus pleit voor versnelde terugkeer kinderen van Syriëstrijders

TD
© BRUZZ
17/06/2019

De topvrouw van Child Focus begeleidde zes kinderen uit Syrië terug naar België en wil ook de andere kinderen van Syriëstrijders zo snel mogelijk terughalen. Maar politiek ligt dat erg gevoelig.

Heidi De Pauw is duidelijk. "Kinderrechten zijn niet links of rechts, ze zijn universeel," zegt ze in een interview in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard. Ze begeleidde mee de zes kinderen van Syriëstrijders terug naar België, maar wil ook dat de overige 45 kinderen terug naar ons land komen. Een kwestie van kinderrechten, zegt ze.

Politiek ligt dat gevoelig. De Pauw krijgt het verwijt dat ze zich zou moeien met een politieke discussie. Dat wuift ze weg. "Child Focus heeft als missie de verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan. Die kinderen van ISIS-strijders waren op een bepaald moment vermist. Het is normaal dat Child Focus daar mee bezig is," zegt ze. "Child Focus heeft vorig jaar 1.800 verdwijningen behandeld. Dit zijn er zes van."

De zes kinderen zijn intussen in België geland, maar hun familie heeft hen nog niet gezien. De kinderen liggen in het ziekenhuis ter observatie. Volgens De Pauw zouden er nog zo'n 45 Belgische kinderen in Syrië verblijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , ISIS , Brusselse Syriëstrijder , Syrië , heidi de pauw , Child Focus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni