Toren op Louizalaan krijgt artistieke make-over

© Thomas Ost

Het Brussels Gewest heeft beslist om een tijdelijke stedenbouwkundige vergunning te verlenen voor een kunstzinnige metamorfose van de IT-toren op de Louizalaan.

Voor de metamorfose doet de eigenaar van het gebouw, AG Real Estate, beroep op drie Brusselse kunstenaars: ALVARI, KOOL KOOR en MINO 1. Ze hebben alle drie de lijnen van hun eigen artistieke universum uitgewerkt. Het kunstwerk wordt gemaakt uit vinylfolie.

“Kunst moet een prominente plaats hebben in een stad als Brussel en voor die plaats moeten wij zorgen,” zegt Pascal Smet, (one.brussels) Staatssecretaris bevoegd voor Stedenbouw.

“Met dit artistieke project maken we dat heel duidelijk en geven we een sterk signaal. We werpen de gewoontes omver, ook dat is de rol van stedenbouw beleid. Brussel is een kunststad in beweging en dit project is er een duidelijk bewijs van.”

‘Nieuwe toekomst’

Ook burgemeester Close (PS) reageert tevreden: “Deze toren heeft in de geschiedenis van Brussel al heel wat stof doen opwaaien. Dit kunstwerk moet er een nieuwe toekomst aan geven en een nieuw verhaal bieden aan de Brusselaars.”

De stedenbouwkundige vergunning is op 18 juni 2020 verleend en geldt voor een jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?