Totaalbedrag voor zonnepanelen AB in één dag verzameld

Concertzaal muziektempel Ancienne Belgique op de Anspachlaan voetgangerszone AB Concertzaal muziektempel Ancienne Belgique op de Anspachlaan voetgangerszone AB
© PhotoNews
| De Ancienne Belgique op de Anspachlaan.
© PhotoNews
| De Ancienne Belgique op de Anspachlaan.

In minder dan één dag verzamelden muziekfans het beoogde totaalbedrag van 127.000 euro voor de installatie van zonnepanelen op de Ancienne Belgique. De investeerders zullen over een periode van zeven jaar worden terugbetaald en krijgen er enkele AB-extra's voor in de plaats.

Woensdag had muziektempel Ancienne Belgique een crowdlending opgestart voor de financiering van 221 zonnepanelen op het dak van het gebouw van de AB in de Anspachlaan. In minder dan een dag werd het volledige bedrag opgehaald.

245 personen konden het totaalbedrag van 127.000 euro bij elkaar krijgen via een nieuw crowdlendingplatform van Bolt. Van dat bedrag zal Bolt jaarlijks een deel terugbetalen met een rente van 6 procent, verspreid over een periode van 7 jaar.

De investeerders krijgen er in ruil enkele extra’s voor terug zoals een rondleiding in AB, een concertcheque of VIP-toegang.

Met de zonnepanelen wil de concertzaal een groot deel van haar energieverbruik zelf kunnen opvangen. De zonne-energie die niet verbruikt wordt, zal beschikbaar worden gesteld via energieplatform Bolt.

“We zijn enorm fier om te zien dat zoveel AB-fans mee met ons de stap willen zetten naar een duurzamere toekomst. Deze investering in groene energie stelt ons in staat onze CO2-voetafdruk drastisch te verminderen,” zegt Tom Bonte, algemeen directeur van AB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?