| In deze kantoorgebouwen in Haren zit opvangcentrum Porte D'Ulysse nog even, maar tegen eind dit jaar moet dit een 'veiligheidscampus' worden.

Transmigranten blijven in Haren tot na coronacrisis

Thijs Roelen
02/04/2020

De verhuizing van het opvangcentrum voor transmigranten Porte d'Ulysse van Haren naar Schaarbeek is uitgesteld tot na de coronacrisis. Voorlopig kunnen de transmigranten in Haren blijven.

De verhuizing van het Blue Star-gebouw in Haren naar de Leuvensesteenweg 658, in de oude kantoren van BeTV en naast Club Snob, was normaal gepland voor eind maart. Die verhuizing was noodzakelijk omdat het Blue Star-gebouw een renovatie ondergaat om er de gewestelijke veiligheidsschool in onder te brengen. De planning was aanvankelijk dat het gebouw op 31 maart ten laatste leeg zou moeten zijn.

Maar de 350 bedden in Haren blijven voorlopig beschikbaar voor transmigranten. Vanwege de coronacrisis staat de renovatie on hold en dus valt de noodzaak voor de verhuizing weg. Bovendien zijn ook bepaalde werkzaamheden in het nieuwe pand stil komen te liggen vanwege de coronacrisis.

Streefdatum 1 juni

In het nieuwe pand aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek moet namelijk nog een aantal aanpassingen uitgevoerd worden voor de brandveiligheid, laat het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) weten. Eens die zijn uitgevoerd, is er een toelating van de brandweer voor 510 bedden. De verwachting is echter dat er in Schaarbeek plaats zal zijn voor zo'n 400 personen.

Het is bovendien vooralsnog onmogelijk om voldoende mankracht op de been te brengen om de verhuizing te organiseren en uit te voeren.

"We hopen de verhuizing rond 1 juni alsnog te kunnen uitvoeren", aldus de woordvoerder van Vervoort. "Maar we zijn afhankelijk van hoelang de crisis nog duurt. Tot die tijd blijven de mensen welkom in Haren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Haren , Schaarbeek , Samenleving , Politiek , coronacris , coronacrisis , coronavirus , La Porte D'Ulysse , transmigranten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni