Triomfbogen aan het Jubelpark al weken in het duister

© Curnen

Sinds 10 juni doet minstens één derde van de verlichting aan de triomfbogen bij het Jubelpark het niet meer. Dat meldt Embellir Bruxelles op Facebook. Een oplossing is niet meteen in zicht. De verantwoordelijke partijen, Beliris en de Regie der Gebouwen, wijzen elkaar met de vinger.

De mensen achter de groep Embellir Bruxelles, die zich inzetten voor de uitstraling van Brussel, namen hierover al contact op met de Regie. Toen er geen gevolg werd gegeven aan hun vraag trokken ze naar sociale media.

"Is het nu zo moeilijk om het bestaande systeem normaal te doen functioneren?", valt hun klacht op Facebook te lezen. Met succes zo blijkt, want La Capitale nam contact op met zowel de Regie der Gebouwen als Beliris om uit te pluizen waarom de verlichting nog steeds niet hersteld is.

Verantwoordelijkheid

De Regie is verantwoordelijk voor het onderhoud. Maar omdat het verlichtingssysteem verouderd is moet het vervangen worden door LED-verlichting. Beliris is dan weer verantwoordelijk om het oude systeem te vervangen door een nieuwere installatie.

"Wij hebben al 400.000 euro overgemaakt aan Beliris. Aangezien zij het geheel van de verlichting gaan vervangen, moeten wij nu geen kapotte lampen vernieuwen", aldus Catherine Cardoso Nunes, woordvoerster voor de Regie der Gebouwen.

Bij Beliris denken ze daar echter anders over: "De huidige lampen worden vervangen door LED-verlichting. Maar Beliris is enkel verantwoordelijk voor de renovatie, niet voor het onderhoud. Dat is de taak van de Regie der gebouwen", zegt Elien de Swaef van Beliris. Beliris is momenteel nog op zoek naar een bedrijf dat de werken zal uitvoeren, en weet dus nog niet wanneer ze afgerond zullen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?