© Abouda | Sourour Abouda op de Kunstberg.

Tunesische ambassade zegt ‘al het nodige te doen om overlijden Sourour op te helderen’

EDB
© BRUZZ
20/01/2023

De Tunesische ambassade in Brussel heeft laten weten al het nodige te zullen ondernemen om het overlijden van de 46-jarige Sourour Abouda op te helderen. De vrouw kwam een week geleden om het leven in een Brusselse politiecel. De voormalige werkgever van Sourour is ondertussen een inzamelactie gestart om de familie te steunen.

Het persbericht van de Tunesische ambassade werd gepubliceerd door de website Tunisie Numerique en is ook te lezen op de Facebookpagina van 'Ambassade de Tunisie à Bruxelles'.

“De ambassade informeert de Tunesische onderdanen in België dat al het nodige wordt ondernomen – in coördinatie met het Tunesische consulaat in Brussel en de Belgische autoriteiten, maar ook met de familie van de overledene – om de precieze omstandigheden te achterhalen van de dood van een Tunesische onderdaan,” valt onder meer te lezen in het persbericht.

Inzamelactie

Sourour werd geboren en getogen in Stad Brussel en voedde haar 19-jarige zoon, Allan Abouda, alleen op. Intussen werd door de voormalige werkgever van Sourour, de sociaalecologische organisatie Présence et Action Culturelles (PAC), online een inzamelactie gestart om haar zoon te ondersteunen.

Op het moment van schrijven werd al meer dan 10.000 euro aan giften verzameld. Meer dan 250 mensen deden een schenking. Het solidariteitsfonds zal de familie van Sourour ook helpen "bij alle stappen en procedures in verband met haar overlijden," klinkt het.

Op 12 januari kwam de 46-jarige vrouw om nog onbekende redenen om het leven in het detentiecentrum van de politie in de Koningsstraat. Volgens de eerste vaststellingen van het parket zou het gaan om zelfdoding, maar de familie gelooft die versie van de feiten niet en stelt zich burgerlijke partij.

Wie vragen heeft over zelfmoord kan ook terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie