Tunnelrijder: ‘Mijn gps zei links houden’

© Bastien Nguyen (Twitter)

Niks joyride, vandalisme of weddenschap. De 67-jarige chauffeur die zondagavond met zijn SUV de premetrotunnel indook volgde gewoon zijn gps.

Het was donker en het regende en Francis L. uit Keerbergen kent Brussel ook niet zo goed, vertelt de man in Het Laatste Nieuws. Bovendien zijn de tramsporen de eerste meters nog ingewerkt in de grond, zodat de bestuurder pas verderop argwaan kreeg. “Ik hoorde toedoek, toedoek. Daar besefte ik dat er iets mis was.”

Francis L. dacht er even over om uit te stappen in de tunnel, maar dat leek hem te gevaarlijk. “Dus reed ik verder, voorzichtig. Ook omdat ik dacht: aan elke tunnel komt een einde.”

De bestuurder bleek nadien 0,69 promille te hebben. Dat is te veel, maar betekent ook dat Francis niet stomdronken was.

De tunnelrijder benadrukt ook dat hij wel degelijk wou uitstappen in het Zuidstation. Alleen lukte dat aanvankelijk niet omdat de deur tegen de perronwand stootte. Francis verliet zijn wagen uiteindelijk langs het raam.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?