Zwembad Sint-Joost BRUZZ ACTUA 1699

| Zwembad Sint-Joost-ten-Node.

Twee Brusselse zwembaden sluiten tijdelijk door stijgende energiefactuur

RF
© BRUZZ
25/12/2022

De energiecrisis eist nu ook haar tol bij de Brusselse zwembaden: het zwembad van Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Joost-ten-Node sluiten de deuren tot 2 januari. Ze willen zo hun stijgende energiefacturen drukken. Ook het zwembad van Ukkel sluit tijdelijk, maar dat komt door onderhoudswerken.

Wie graag al eens naar het zwembad gaat in Sint-Joost-ten-Node of Sint-Lambrechts-Woluwe, zal nog even moeten wachten tot 2 januari, want beide zwembaden doen tot dan de deuren dicht.

Zwembad Poseidon in Sint-Lambrechts-Woluwe is gesloten van 24 december tot en met 2 januari. "We moeten maatregelen nemen om de energierekening te drukken", zegt Grégory Matgen, schepen van Energie in Sint-Lambrechts-Woluwe (DéFi).

“We hebben onze prijzen in september redelijk verhoogd toen we de energiecrisis zagen aankomen en de sportinfrastructuur niet financieel ondersteund werd”, legt Graziella Baradel, directeur van zwembad Poseidon, bij de Franstalige krant La Dernière Heure uit.

Ook het gemeentelijk zwembad van Sint-Joost-ten-Node kan niet anders dan de deuren sluiten door de stijgende energiefacturen. Al lassen ze elk jaar wel een sluitingsperiode in, "om het personeel te laten ademen", klinkt het bij burgemeester Emir Kir.

Andere zwembaden dicht tijdens feestdagen

In Ukkel is het zwembad Longchamp wat langer gesloten, tot en met 8 januari. Dat doen ze omdat ze onderhoudswerken laten uitvoeren in die periode.

De zwembaden in Watermaal-Bosvoorde, Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe, de stad Brussel, Neder-Over-Heembeek en Laken sluiten enkel tijdens de feestdagen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni