Twee lichtgewonden bij brand in Neder-over-Heembeek

© PhotoNews
| Brandweer van Brussel: noodnummer 112.

Bij een kelderbrand in Neder-over-Heembeek zijn maandag in de vroege ochtend twee mensen lichtgewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. De twee slachtoffers werden ter plaatse onderzocht door een arts, maar bleken geen verzorging nodig te hebben.

De Brusselse brandweer werd maandag omstreeks 04.00 uur opgeroepen voor een kelderbrand in de Oorlogskruisenlaan in Neder-over-Heembeek. Ter plaatse bleek het om een gebouw te gaan met drie ondergrondse niveaus, met parking, kelders en appartementen, en vier bovengrondse verdiepingen. De brand bleek te woeden in een gang die toegang gaf tot de individuele kelders.

De bewoners van de drie appartementen op niveau -1 werden geëvacueerd, maar door het plaatsen van een smokestopper kon de brandweer vermijden dat de rook zich verder zou verspreiden, zodat de andere bewoners niet moesten geëvacueerd worden. Twee bewoners van niveau -2 besloten toch, op eigen houtje, hun appartement te verlaten. Zij werden onderzocht door een arts, maar vertoonden geen intoxicatieverschijnselen.

De brand was snel onder controle, maar de brandweer bleef wel nog enige tijd ter plaatse om het getroffen niveau langdurig te ventileren. De geëvacueerde bewoners kregen ook de raad hun ramen nog enige tijd open te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?