Twee personen naar ziekenhuis na flatbrand in Molenbeek

© Reine Nkiambote
| De brandweer verkende het hele gebouw op zoek naar eventuele andere slachtoffers en moest daarbij verschillende deuren inbeuken. Menselijke slachtoffers werden niet meer aangetroffen, maar in een van de flats bevond zich wel nog een kat, die vervolgens aan de eigenaars werd terugbezorgd. (archiefbeeld)

In Molenbeek heeft vrijdagavond een brand gewoed in de kelder van een drie verdiepingen tellend flatgebouw. Vijf personen en een kat moesten door de brandweer geëvacueerd worden en twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Dat meldt de brandweer.

Het vuur in het flatgebouw aan de Mettewielaan brak rond 22u45 uit en bij aankomst van de brandweer hadden vijf personen zich op de balkons van de tweede en derde verdieping in veiligheid proberen brengen. Ze werden door de brandweer met luchtladders naar de begane grond gebracht. Twee personen, een zwangere vrouw en een vrouw die rook had ingeademd, werden naar het ziekenhuis gebracht.

Gebouw tijdelijk onbewoonbaar

De brandweer verkende het hele gebouw op zoek naar eventuele andere slachtoffers en moest daarbij verschillende deuren inbeuken. Menselijke slachtoffers werden niet meer aangetroffen, maar in een van de flats bevond zich wel nog een kat, die vervolgens aan de eigenaars werd terugbezorgd.

Het vuur in de kelder was snel onder controle, maar bij de brand was de elektrische installatie geraakt, waardoor het gebouw tijdelijk onbewoonbaar is. De bewoners werden door politie en gemeente opgevangen.

Perimeter

De bluswerken verliepen niet van een leien dakje. Twee ruziemakers bemoeilijkten het werk van de brandweer, waarna de politie een perimeter instelde om de rust te bewaren. Die moest na een tijd zelfs worden uitgebreid omdat de amokmakers elkaar bleven opzoeken. Een van beide onruststokers werd na afloop door de politie meegenomen voor verhoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?