Twee politiemannen gewond na rellen in Sint-Gillis

© Sander de Wilde

Twee politiemannen zijn dinsdagavond gewond geraakt toen er omstreeks 21 uur rellen uitbraken tussen het Jacques Frankplein en het Bethlehemplein in Sint-Gillis. De onruststokers gooiden onder meer projectielen naar de agenten. Dat schrijft La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brussels parket. Er loopt een onderzoek naar de daders.

Op het internet zouden filmpjes staan die tonen hoe een honderdtal inwoners van de wijk zich op het Bethlehemplein tegen de politie keren, hen te lijf gaan en daarbij bekogelen met projectielen.

"Er werd een projectiel gegooid op een politievoertuig en twee agenten deelden in de klappen. Zij zijn allebei voor meerdere dagen werkonbekwaam", zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket.

De politie had de rellen in Sint-Gillis wel snel onder controle, stelt het parket. Volgens La Dernière Heure zou een politiecontrole bij enkele voetballende jongeren het vuur aan de lont gestoken hebben.
"Een onderzoek is lopende en er wordt met name gefocust op de analyse van camerabeelden om de daders te kunnen identificeren", aldus Goeman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?