Tweede beste zomer ooit voor Océade

© Océade

Océade beleefde zijn tweede beste zomer ooit qua bezoekersaantal. In vergelijking met de vorige grote vakantie waren er zo’n 17 procent meer bezoekers. Ondanks het succes moet Océade op 30 september dicht. De Brusselse regering beloofde een zwemvijver op dezelfde locatie, maar die komt er nu niet.

Nog nooit haalde Océade een grotere omzet dan de voorbije vakantiemaanden. Dat is opmerkelijk, aangezien het waterpretpark dit jaar geen abonnementen meer verkocht, omdat het eind september moet sluiten.

Het verlies aan abonnementen werd echter ruimschoots goedgemaakt door de losse ticketverkoop.

“Met het tropische weer zochten een recordaantal Brusselaars, andere Belgen en buitenlandse toeristen verkoeling in Océade. Er werden tot 44 procent meer tickets verkocht voor een volledige dag. Dat is nooit gezien. Had Océade het jaar mogen uitdoen, dan werd 2018 een recordjaar,” aldus Thierry Meeùs.

Ook Mini-Europa deed het goed, en klokt af op 13,5 procent meer bezoekers. "Deze sterke stijging hebben we voor een groot deel te danken aan de vele buitenlandse toeristen", zegt Thierry Meeùs, die ook van Mini-Europa de gedelegeerd bestuurder is.

Regering sluit laatste openluchtzwembad

In tegenstelling tot Mini-Europa moet Océade wel op 30 september de deuren sluiten, omdat de site herontwikkeld wordt tot Neo, een stadsproject met een shoppingcenter, 570 woningen en een indoor-pretpark.

Oorspronkelijk zat er ook een zwemvijver in het project, maar dat bleek naderhand een waterspiegel van maar 15 centimeter diep te zijn. Nochtans stond zo'n zwembad of -vijver ingeschreven in het regeerakkoord van de Brusselse regering.

Na de sluiting van Océade is er in Brussel geen enkele plek meer waar je in open lucht kan zwemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?