Tweeduizend mensen begeleiden Mawda naar begraafplaats

© Hannelore Goeman / Twitter
| Ongeveer tweeduizend mensen betuigden steun aan de ouders van Mawda tijdens een witte mars.

Naar schatting tweeduizend mensen begeleidden woensdag het Koerdische meisje Mawda naar de begraafplaats. Mawda overleed tijdens de reis naar Engeland nadat agenten tijdens een achtervolging een schot hadden gelost. De deelnemers aan de witte mars wilden zo steun betuigen aan haar ouders.

Een lang uitgerekte mars van naar schatting tweeduizend in het wit geklede mensen heeft zich woensdag omstreeks 13.15 uur in gang gezet ter nagedachtenis van de doodgeschoten 2-jarige peuter Mawda. De ouders van Mawda lopen in het zwart gekleed voorop.

De stoet vertrok aan het opvangcentrum Porte d'Ulysse in Haren waar de ouders van Mawda momenteel verblijven. Honderden mensen komen hun steun betuigen en stappen samen naar de multiconfessionele begraafplaats van Schaarbeek, waar Mawda om 14.00 uur zal begraven worden.

De tweejarige Mawda zat samen met haar ouders en tientallen andere migranten in een bestelwagen die in de buurt van Bergen reed. De politie achtervolgde het busje en loste een schot. Later bleek dat de peuter door een kogel om het leven is gekomen.

Het incident lokte heel wat reacties uit. Dinsdag riepen de rectoren van de Belgische universiteiten de premier op om het gezin van Mawda definitief te regulariseren zodat ze in België kunnen blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?