Nieuwstraat winkelstraat winkelwandelstraat shopping voetgangerszone Swarovski

| "We willen de Brusselaars met roots in het buitenland aanmoedigen en inspireren. Je kan worden wat je wil in Brussel."

Twintig jongeren mogen eigen Brusselse toekomstproject uitbouwen

TD
© Belga
22/02/2019

Twintig Brusselse jongeren zijn donderdag gestart aan de tweede editie van "Wij zijn de toekomst". Dankzij dit programma van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) en de Koning Boudewijnstichting krijgen de jongeren de kans om onder professionele hun maatschappelijk Brussels project uit te voeren.

De twintig geselecteerde Brusselse jonge vrouwen en mannen tussen 18 en 35 jaar werden gekozen als de bouwers en de rolmodellen van de toekomst in het Brusselse Gewest. Als "Future City Champion" ontvangen ze professionele begeleiding ter waarde van 2.500 euro en een beurs van 750 euro. Hun vernieuwende ideeën omvatten verschillende domeinen zoals sociale inclusie, gendergelijkheid, voeding, duurzame mobiliteit en volksgezondheid.

'Ludieke leerpakketten'

Zo wil Solange ouderen helpen om opnieuw verbinding te krijgen met de "buitenwereld" door hen te leren omgaan met sociale netwerken. Joanna biedt yogaoefeningen aan om de mooiste plekjes van Brussel te promoten en Guillaume wil spullen zoals grasmaaiers, wafelijzers, ijsmachines onderling uitwisselen om overconsumptie te verminderen en burenrelaties te bevorderen. François zet op zijn beurt in op ludieke leerpakketten om mensen de Brusselse wijken te laten herontdekken en bovenal de integratie van nieuwe bewoners te bevorderen.

Toppers

"We willen de Brusselaars met roots in het buitenland aanmoedigen en inspireren. Je kan worden wat je wil in Brussel. Ik ben ervan overtuigd dat enkele van de jonge en ambitieuze Brusselaars die we vandaag ondersteunen, morgen toppers zullen zijn in hun vakgebied", vertelt staatsecretaris Debaets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Bianca Debaets , future city champion , koning boudewijnstichting

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni