Roeland Dudal: ‘Noordwijk kan proeftuin zijn voor stad van de toekomst’

© BRUZZ
16/11/2018

Criminaliteit, migranten, prostitutie. De kantoorbuurt rond het Noordstation komt meestal negatief in het nieuws. Maar de wijk heeft ook het potentieel om een belangrijke rol te vervullen in de toekomst van Brussel. Dat zei Roeland Dudal van Architecture Workroom Brussel in ons programma Shout Out.

Bovenop de concentratie van grootstedelijke problemen kampt de Noordwijk ook met een groeiende leegstand. Naar schatting 180.000 vierkante meter kantoorruimte is momenteel onbenut. Die ruimte biedt echter ook kansen.

“We zien momenteel al een nieuwe dynamiek met de komst van sociale organisaties, een fietsherstelcafé, een proefproject met stadslandbouw en een architectuurexpo”, zegt Dudal, die als stedenbouwkundige zelf actief is in de wijk.

“De wijk is in volle verandering, maar de maatschappij evenzeer. Denk maar aan de energietransitie en de mobiliteitsshift die eraan komen. We moeten werken aan een win-winscenario waarbij de wijk een soort proeftuin kan worden voor de stad van de toekomst.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Shout Out, Brussel, Roeland Dudal, Noordwijk, Shout Out

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni