© UCLouvain

UCLouvain gaat zelf aan contact tracing doen

© Belga
02/02/2021

De Franstalige universiteit UCLouvain zal vanaf volgende week een eigen cel voor contacttracing installeren. De universiteit uit Louvain-la-Neuve gaat studenten en personeelsleden die positief hebben getest op het coronavirus ook begeleiden. Het project start op 8 februari, zo maakte de UCL dinsdag bekend.

Via een eigen callcenter zullen studenten en personeelsleden telefonisch gecontacteerd worden na een positieve coronatest. De bedoeling is om kort op de bal te spelen, en te vermijden dat studenten veel contacten hebben met andere studenten. Mocht dat toch gebeurd zijn, dan zal aan die hoogrisicocontacten gevraagd worden om zich te laten testen en in quarantaine te blijven.

Het callcenter zal door jobstudenten en eigen personeel worden bemand. Daarnaast is ook medische, praktische en psychologische steun voorzien.

Op de universiteitscampus in Waals-Brabant bestaat al sinds oktober een testcentrum, waar per dag een honderdtal studenten konden worden getest. Indien nodig kan die capaciteit verhoogd worden, klinkt het dinsdag. Op de campus in Woluwe komt mogelijk een tweede antenne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving, UCL, contact tracing coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie