Ukkel geeft 'adoptiepremie' voor dier uit asiel

© Veeweyde via Facebook
| Een kat in een dierenasiel

De gemeente wil de adoptie van dieren aanmoedigen en betaalt daarom de helft van de aankoopprijs van dieren die uit een asiel komen terug, met als maximumbedrag 200 euro. "Wij hopen dat dit de druk op de overbevolkte dierenasielen zal doen afnemen."

De dierenasielen hebben hun handen vol, ook in Brussel. Volgens Gaia worden in België 50.000 dieren opgevangen in dierenasielen, waarvan jaarlijks 25.000 honden. De gemeente Ukkel wil de adoptie van huisdieren uit dergelijke opvangplaatsen aanmoedigen.

De inwoners van Ukkel die dat ook doen, kunnen sinds 1 juli rekenen op een gemeentelijke premie die gelijkstaat aan de helft van het aankoopbedrag van het dier, tot maximaal 200 euro, schrijven Franstalige kranten. Inwoners krijgen zes maanden de tijd na hun adoptie om de premie aan te vragen. Wie voor 1 juli een dier heeft geadopteerd, kan nog tot 1 augustus een premie aanvragen.

"Wij hopen dat deze maatregel de druk op de overbevolkte dierenasielen zal doen afnemen", zegt schepen van Dierenwelzijn Maëlle De Brouwer (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?