Ukkel krijgt twintig Villo-stations

© JC Decaux
Het fietsdeelsysteem Villo kan uitbreiden naar Ukkel. De overlegcommissie gaf een gunstig advies voor de aanleg van twintig fietsstations in de gemeente. Uitbater JC Decaux gaat binnenkort ook de capaciteit van enkele populaire stations in het centrum aanzienlijk optrekken.

De tweede fase van Villo krijgt stilaan vorm. Na de aankondiging van extra stations in Anderlecht en Molenbeek, en groen licht voor de uitbreiding naar Laken, Neder-Over-Heembeek, Watermaal-Bosvoorde en Vorst, ligt de weg voor de gedeelde fiets nu ook in Ukkel open. Dat bevestigt uitbater JC Decaux aan brusselnieuws.be

De zuidelijke gemeente krijgt twintig stations. Die komen onder meer langs de Alsembergsesteenweg, aan het Elisabethziekenhuis, op het Sint-Jobplein en aan het station Diesdelle.

"Ondertussen is de aanleg van nieuwe stations in Anderlecht begonnen," zegt Jérôme Blanchevoye, algemeen directeur van JC Decaux België. "Midden april zullen de eerste stations van de tweede fase openen."

Beurs de De Brouckère verdubbelen
Om het probleem van overvolle en lege standplaatsen op te lossen, gaat JC Decaux ook de capaciteit van tien stations opkrikken. "We staan klaar om enkele stations te uit te breiden zodra de vergunningen zijn afgeleverd. Tegen het begin van de lente zou dat moeten lukken."

In enkele gevallen gaat het bijna om een verdubbeling van het aantal fietspalen. Zo gaat De Brouckère van 23 naar 45 en Beurs van 25 naar 45. Worden ook uitgebreid: Dansaert, Fontainas, Anneessens, Rogier, Sint-Jansplein, Louizaplein, Flagey en Lesbroussart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?