ULB richt vanaf 15 september vaste vaccinatie-antenne in

© PhotoNews
| De Solbosch-campus (archiefbeeld)

Vanaf 15 september zal de Solbosch-campus van de ULB een vaste vaccinatie-antenne verwelkomen. De antenne richt zich zowel op studenten, universiteitspersoneel als buurtbewoners. Welke vaccins er beschikbaar zullen zijn, staat nog niet vast.

Sinds 27 juli ontvangt de ULB eenmaal per week de Vacci-bus op campus. Het systeem wordt als een goed alternatief beschouwd voor een vast vaccinatiecentrum, maar zal niet meer volstaan wanneer bij start van het academiejaar ruim 15.000 studenten naar de campus zullen trekken. "Het is niet de bedoeling om de jongeren te verplichten zich te laten vaccineren," vertelt Alain Levêque, vicerector voor studenten en sociale zaken aan de ULB, aan de RTBF. "Het idee is om hen een oplossing voor te stellen die toegankelijker is om zich te laten vaccineren."

In eerste instantie zal het initiatief van de gemeente Elsene, de ULB en de GGC zich dan ook richten op de studentengemeenschap. Maar de nieuwe antenne staat open voor iedereen, klinkt het. Niet-Belgische studenten en ook het personeel zullen de kans krijgen zich er te laten vaccineren als ze dat wensen. Welke vaccins toegediend zullen worden, staat nog niet vast.

De vaccinatie-antenne zal ook toegankelijk zijn voor buurtbewoners. "Het doel is dat iedereen zich op een zo eenvoudig mogelijke manier kan laten vaccineren," zegt Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene. "Hier hoeft men geen afspraak te maken, dat is een voordeel. Het maakt het ook mogelijk om andere doelgroepen te bereiken en in bepaalde wijken zullen we directer kunnen sensibiliseren."

De Vacci-bus blijft in afwachting van de antenne beschikbaar tot 15 september.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?