De ULB

ULB-studente overleden aan hersenvliesontsteking

TD
© BRUZZ
24/10/2018
Updated: 24/10/2018 20.23u

Een studente aan de ULB-campus Solbosch is overleden aan een hersenvliesontsteking. De ULB betuigt haar medeleven aan de familie. De ziekte is besmettelijk, maar er is nog geen tweede geval gemeld.

De studente raakte in het begin van de week besmet, meldt openbare omroep RTBF. Ze kloeg over hoofd- en buikpijn. Woensdagavond is ze overleden aan de ziekte. Ze was rond de twintig jaar oud.

Om een tweede besmetting te vermijden - hersenvliesontsteking is zeer besmettelijk - is de waakzaamheid verhoogd op de campus Solbosch van de ULB. Alle studenten van de campus zijn op de hoogte gebracht via e-mail.

"Het is erg onwaarschijnlijk dat er andere gevallen zijn. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben we de studenten gevraagd gedurende tien dagen mee te helpen zoeken naar symptomen en eventuele nieuwe besmettingen," klinkt het bij de universiteit.

Epidemoloog Alain Lévêque, verbonden aan de ULB: "Als er geen direct contact is geweest met de studente, is een nieuwe besmetting weinig waarschijnlijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , ULB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni