UZ Brussel en revalidatiecentrum Inkendaal werken samen

© PhotoNews

Het Universitair Ziekenhuis Brussel en het revalidatieziekenhuis Inkendaal bundelen hun krachten binnen de nieuwe "Ziekenhuisgroepering Inkendaal-UZ Brussel". Daarmee bundelen ze hun hoogwaardige revalidatietrajecten die zorgen voor een betere re-integratie van kinderen en volwassenen in de maatschappij.

De samenwerking tussen het UZ Brussel en revalidatieziekenhuis Inkendaal is niet volledig nieuw. Voordien werden al verschillende samenwerkingsakkoorden gesloten rond bijvoorbeeld een overkoepelend Raamakkoord, verscheidene RIZIV-conventies, wetenschappelijke projecten of stageplaatsen. Met de Ziekenhuisgroepering Inkendaal-UZ Brussel wordt dit nog versterkt.

Levenskwaliteit verbeteren

"In een geïntegreerd zorglandschap is een schaalvergroting op het vlak van diverse medische en ondersteunende domeinen een troef. Door transversaal samen te werken kunnen we bovendien ook onze academische samenwerking voor opleiding en wetenschappelijk onderzoek verder uitbouwen. Daarbij zetten we vooral in op hoogcomplexe revalidatie voor patiënten", stelt Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

Het doel van de samenwerking is de levenskwaliteit en de zelfredzaamheid van de patiënten te verbeteren, zodat ze nadien een maximale kans hebben op een re-integratie in de maatschappij. Daarbij werken de zorgverstrekkers van de eerste lijn, de netwerkziekenhuizen, residentiële en thuiszorg nauwer samen.

"Als supraregionaal expertisecentrum bieden we zo hoogwaardige revalidatie en zorgprogramma's op maat van kinderen en volwassenen", licht Sofie Blancquaert, algemeen directeur van het revalidatieziekenhuis Inkendaal, toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?