UZ Brussel klaar voor niet-dringende zorgen: 'Kom niet te vroeg naar ziekenhuis'

© Peter Dhondt-BRUZZ
| UZ Hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is klaar om op maandag 11 mei de niet-dringende zorgen voor patiënt opnieuw op te starten. In heel het ziekenhuis wordt alles in werking gesteld om de hygiënische maatregelen en de sociale afstand te bewaren. Het UZ Brussel vraagt aan haar patiënten om niet te vroeg voor de afspraak naar het ziekenhuis te komen, zodat overbevolking vermeden wordt.

In het ziekenhuis is alles in gereedheid gebracht om de normale activiteiten voor niet-dringende zorg opnieuw op te starten. Aan de ingangen moeten handen meteen ontsmet worden en staat een bewaker die controleert of patiënten wel degelijk een mondmasker dragen. Als dat niet het geval is, krijgen zij er eentje. Eenmaal binnen zijn er aparte trajecten voorzien voor de patiënten, zodat de veilige afstand wordt bewaard.

Er wordt hen gevraagd om bovendien niet te vroeg op voorhand naar het ziekenhuis af te zakken. "We vragen uitdrukkelijk om uiterlijk een kwartier voor de afspraak naar het ziekenhuis te komen. Alle afspraken zijn zodanig ingepland dat de spreiding in tijd en ruimte een overbevolking in de wachtzalen vermijdt. Die wachtzalen worden ook permanent online gemonitord. Er zal ook een tent voorzien worden waar patiënten indien het te druk wordt op veilige afstand kunnen wachten", vertelt Gina Volkaert, woordvoerster van het UZ Brussel.

In het UZ Brussel zijn momenteel 64 patiënten opgenomen in de COVID-19-zone, van wie er 14 op intensieve zorgen liggen. De bezettingsgraad in de COVID-19-zone bedraagt 47 procent en dat betekent dat er binnen de voorwaarden van de overheid afgebouwd kan worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?