UZ Brussel voert CT-scan uit op álle nieuwe patiënten

SG
© BRUZZ
25/03/2020

Alle patiënten die worden opgenomen in het UZ Brussel kunnen voortaan steeds een CT-scan verwachten. De scan is een screeningsmethode die sterke indicatoren kan weergeven van het coronavirus.

“Alle patiënten die ons ziekenhuis binnenkomen voor een hospitalisatie krijgen vanaf nu een CT-scan,” vertelt Gina Volkaert, woordvoerster van het UZ Brussel. “Wanneer de longen van een patiënt witte vlekjes (een indicator van het coronavirus, nvdr.) vertonen op de scan, wordt hij in een bufferzone geplaatst. Vervolgens moet de klassieke coronatest uitwijzen of de patiënt al dan niet het coronavirus heeft opgelopen.”

Met deze nieuwe modus operandi verdeelt het bestuur van het UZ het ziekenhuis in twee delen: één deel met coronapatiënten, het andere met patiënten die geen symptonen van het virus vertonen. De stralingsdosis van de CT-scan is “minimaal”.

Volledige 'coronaverdieping'

Het UZ Brussel verdubbelde vorige week al het aantal bedden voor coronapatiënten op de intensieve zorgen naar een totaal van 70 bedden. Naast een optrekking van 2 naar 4 COVID-19-verpleegeenheden voor niet-kritieke zorgen, gaat het ziekenhuis nu ook nog meer bedden voorzien voor coronapatiënten die mildere symptonen hebben. De volledige vierde verdieping van het ziekenhuis is daarvoor nu omgevormd tot een COVID-19-zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Corona Test , corona testen , corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni