De huidige directeur-generaal, Paul Dujardin, leek even alleen maar door een man opgevolgd te kunnen worden (archiefbeeld)

Enkele dagen geleden heeft kunstencentrum Bozar een vacature gepost voor de functie van zijn directeur-generaal. In de advertentie wordt op het eerste gezicht specifiek gezocht naar een man om de job in te vullen.

Bozar veroorzaakte heel wat verontwaardiging toen het een vacature uitstuurde die enkel gericht was aan mannelijke kandidaten. De hr-afdeling was op zoek naar een directeur-generaal die in de jobomschrijving steeds benoemd werd met het mannelijke voornaamwoord “hij”.

Een aantal mensen waren de afgelopen dagen geshockeerd toen ze vacature zagen, en wezen Bozar op de discriminerende toon ervan.

Na verschillende reacties is de vacature verwijderd en aangepast naar directeur/-trice en hij/zij. Bozar postte geen verdere uitleg.

Huidig directeur-generaal Paul Dujardin is sinds 2002 directeur bij Bozar en is nu bezig aan zijn derde en laatste mandaat. Volgens de persverantwoordelijke van het kunstencentrum is de vacature rechtstreeks overgenomen uit een tekst in het Belgisch Staatsblad en was het slechts een kwestie van “te snel” zijn. De directeur-generaal wordt immers benoemd door de federale regering.

“Elke dag, zowel in onze programmatie als in onze werking, let Bozar erop om elke vorm van discriminatie te vermijden en werken we aan een gelijkekansenbeleid. We kunnen enkel deze fout erkennen, rechtzetten en ervoor zorgen dat het in de toekomst niet meer voorvalt”, aldus Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cultuurnieuws , Bozar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni