| Remco Evenepoel groet fans vanop balkon Brussels stadhuis.

Vader en zoon Evenepoel willen vanuit Molenbeek wieleracademie uitbouwen

JP
© BRUZZ
02/08/2023
Updated: 03/08/2023 14.37u

Patrick Evenepoel, de vader van wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel, komt met de R.EV Brussels Cycling Academy naar Molenbeek. Dat blijkt uit een bericht dat de gemeente Molenbeek op Facebook plaatste. Met de academie willen de Evenepoels het wielrennen toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking.

Met het project willen de Evenepoels jongens en meisjes vanaf 10 jaar uit Molenbeek de kans bieden om het wielrennen te ontdekken. De jongeren krijgen bij de academie professionele begeleiding en een professionele uitrusting.

De Brussels Cycling Academy is een idee van Evenepoel zelf, met ondersteuning van onder andere het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "Onze ultieme droom is dat een jonge Brusselse of Brusselaar geselecteerd wordt voor de nationale ploeg voor het WK wielrennen van 2030," zei Evenepoel eerder.

In heel Brussel zullen er honderd jongeren deelnemen, in Molenbeek gaat het om een twintigtal jongeren, vooral uit het noordwesten van Brussel. Dat weet de kabinetschef van burgemeester Catherine Moureaux (PS), Isabelle Van Mechelen. Vanaf september zou de academie van start gaan.

Evenepoel wil vooral op zoek naar jongeren via buurthuizen, mogelijk ook via scholen. De academie zou ook willen samenwerken met de bestaande wielerclubs in Molenbeek, waaronder Cyclo Tourki Team en Averroes Cycling, geleid door respectievelijk Mourad Akasri en Hassan Rahali.

Ambassadeur van Brussel

Het is niet de eerste keer dat Evenepoel een rol opneemt in Brussel. Eerder werd bekend dat hij binnen de categorie ‘sport’ één van de Brusselse ambassadeurs werd. Deze vijf nieuwe ambassadeurs moeten het gewest binnen en buiten de stadsgrenzen vertegenwoordigen. Verder werd Evenepoel peter van de Brusselse fietsbrigade bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Remco Evenepoel , patrick evenepoel , wieler

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni