Vader krijgt kopstoot omdat hij chauffeur aanspreekt op gevaarlijk rijgedrag

© Google
| De plek van het incident, vlakbij de Europese Wijk

Een vader is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van verkeersagressie, nadat hij zijn kinderen naar de schoolpoort begeleidde. De vader van twee kinderen sprak een chauffeur aan op zijn rijgedrag. De bestuurder antwoordde met een kopstoot.

"Zoals elke ochtend bracht ik mijn twee kinderen naar school. Net als andere ouders stelde ik vast dat het kruispunt aan de school erg druk was. Auto's staan er stil op zebrapaden en zodra ze kunnen proberen sommige ongeduldige bestuurders op te trekken", vertelt de veertiger.

"Ik was, zoals altijd, ongerust dat dit zou eindigen met een ongeval. Rond 8.15 uur maak ik een filmpje van het kruispunt, waarna ik op het zebrapad wil oversteken. Op dat moment trekt een bestuurder op en negeert hij mijn voorrang", gaat de vader verder.

"Ik tik op een raam van zijn auto om duidelijk te maken dat ik daar ben en om hem te waarschuwen dat er een school in de buurt is. De bestuurder zet zijn wagen stil en stapt uit. Daarna geeft hij mij een kopstoot voor hij terug vertrekt."

Geen klacht

Het slachtoffer hield er een gebroken neus aan over en is tien dagen werkonbekwaam. Hij diende nog geen klacht in bij de politie, bevestigt politiewoordvoerder Olivier Slosse. "Wij proberen contact op te nemen met deze man", aldus Slosse. "Het gaat hier voor ons om twee zaken: slagen en verwondingen, en de verkeerssituatie op dat kruispunt."

Brussels schepen van Franstalig Onderwijs Faouzia Hariche (PS) - het voorval vond plaats in de buurt van een Franstalige basisschool - reageerde al op het voorval. Zij wil samen met de politie bekijken of het nodig is om stadswachten in te zetten in de buurt van de school om oversteken veiliger te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?