'Vader van het Brussels Gewest' neemt afscheid van de voorzitterszetel

© Belgaimage
| Archiefbeeld

Parlementsvoorzitter Charles Picqué is dinsdag aan het einde van de laatste plenaire vergadering van het Brussels Parlement in de bloemen gezet door nagenoeg alle fractieleiders en minister-president Rudi Vervoort. Charles Picqué was in 1989 de eerste minister-president van het Brussels gewest, een functie die hij in perioden bijna twintig jaar bekleedde.

"In de ogen van velen is hij de stichter van het Brussels Gewest", stelde MR-fractieleider Vincent De Wolf. "De grootvader van het parlement", was hij dan weer voor Groen-fractieleider Bruno De Lille. Charles Picqué neemt niet meer deel aan de verkiezingen van 26 mei.

Ook een aantal parlementsleden nemen afscheid van het parlement en bedankten in hun laatste tussenkomst hun collega's voor de samenwerking van de afgelopen legislatuur of legislaturen, zoals Annemie Maes (Groen), de N-VA'er Johan Van den Driessche en Jef Van Damme (SP.A).

Rudi Vervoort, die Picqué in 2013 opvolgde aan het hoofd van de Brusselse regering, bracht in zijn tussenkomst niet enkel hulde aan hem, maar ook aan minister Didier Gosuin (DéFI), die ook een punt zet achter zijn parlementaire carrière. Hij startte die overigens als jonge staatssecretaris van dezelfde eerste regering van Charles Picqué.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?