Vakbonden gaan ingang Zara in Nieuwstraat blokkeren

© Google Image

De vakbonden maken zich zorgen over de arbeidsomstandigheden in de dochterondernemingen van Inditex (eigenaars van onder andere Zara, Massimo Dutti, Bershka en Zara Home). Ze zijn van plan om dinsdagochtend de toegang tot de Zara-winkel aan de Nieuwstraat in Brussel te blokkeren.

De onderhandelingen over de lonen zijn gepland op 6 december in België, waar de Spaanse groep volgens het ACV ongeveer 2.000 mensen in dienst heeft via 86 winkels. "Met deze actie willen we een signaal afgeven aan het management", zegt Jalil Bourhidane, permanent secretaris van de handel bij de ACV. Na de blokkade bezoekt een vakbondsafvaardiging het Belgische hoofdkantoor van de groep.

"We zullen worden vergezeld door collega's uit Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, omdat de onderhandelingen ook in deze landen worden geopend. Het is de bedoeling om solidair met elkaar te blijven als de onderhandelingen daar of thuis slecht verlopen", vervolgt Bourhidane. In België neemt de socialistische vakbond ook deel aan deze actie.

De vakbonden eisen onder meer vaste lonen boven sociale schalen, een transparanter loonbeleid, het einde van precaire contracten en de maandelijkse betaling van overuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?