Van den Brandt sluit extra maatregelen in Brussel niet uit

© PhotoNews
| Elke Van den Brandt (Groen), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid.

Indien de cijfers in Brussel daar om vragen, dan zullen er nog maatregelen worden verstrengd om het coronavirus terug in te dijken. Dat heeft Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) dinsdag verklaard in De Ochtend op Radio 1. Ze benadrukt ook dat de huidige maatregelen ook moeten worden gehandhaafd.

De groene politica reageerde op de kritiek van Celeval op de Brusselse aanpak. Daar geldt sinds kort een algemene mondmaskersplicht, maar als enige maatregel wordt dat als onvoldoende bestempeld.

Van den Brandt benadrukt dat de mondmaskerplicht nog maar vijf dagen geldt en dat de impact op de cijfers vaak pas na twee weken merkbaar is. Wel moet die maatregel worden nageleefd en moet volgens haar worden ingezet op handhaving. Ze blikt ook vooruit naar een nieuwe vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die voor donderdag geprogrammeerd staat. Eventuele extra maatregelen zijn voor Van den Brandt niet uitgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?