Vanaf 23 november opnieuw testen zonder symptomen

© Belgaimage

Vanaf de week van 23 november zullen opnieuw mensen getest worden die geen symptomen van COVID-19 vertonen, maar wel in nauw contact kwamen met iemand die besmet is. Dat is zaterdag uit goede bron vernomen na eerdere mediaberichten en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bevestigt de informatie in het VTM Nieuws.

Het gaat om zogenaamde PCR-testen. Enkele weken geleden werd het testen van mensen die geen symptomen vertonen gestopt, omdat de capaciteit onder druk stond en het lang kon duren vooraleer de uitslag beschikbaar was. Maar de kwestie kwam zaterdag aan bod tijdens een interministeriële conferentie van de ministers van Volksgezondheid.

Het Laatste Nieuws schreef zaterdag al dat het testen bij mensen zonder symptomen binnenkort zal hervatten en ook de Franstalige omroep RTBF meldt dat. Minister Vandenbroucke bevestigde bij VTM kort het nieuws. "We gaan, niet volgende week maar de week nadien, herbeginnen met ook het testen van de mensen die gewoon een hoogrisicocontact hebben gehad. Maar de details gaan we eerst geven aan diegenen die het moeten organiseren op het terrein. Dat zijn de huisartsen en anderen."

"Vanaf de week van 23 november" hervatten de testen van mensen die geen symptomen hebben, maar die in contact kwamen met een besmet persoon, wordt ook uit goede bron bevestigd. Bijkomende informatie over de nieuwe teststrategie is er dus niet.

De overheden willen nu eerst de mensen op het terrein informeren. Naast de huisartsen gaat het bijvoorbeeld om de medische labs of de testcentra. Begin volgende week zou de communicatie volgen via het coronacommissariaat. Coronacommissaris Pedro Facon en de verschillende ministers van Volksgezondheid hadden op 19 oktober beslist om de teststrategie te herzien om de testcentra en labo's te ontlasten, en dat minstens tot 15 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?